Brug læsekroge i hjemmet som et afbræk fra hverdagen

Mange danskere kan svare ”ja” til at de gerne vi læse mere i dagligdagen, da det for mange er en god måde at slappe af på og få en pause fra hverdagen. Hvis du gerne vil læse mere, når du er hjemme, er det en klar fordel, hvis du laver små læsekroge, der er perfekte steder til at fordybe sig i en god bog, som du kan læse mere om her.

Lav hyggelige læsekroge

Hvis du gerne vil skabe gode forudsætninger for at læse meget, er det vigtigt at have små læsekroge rundt omkring i din bolig. Læsekroge er steder, hvor du kan slappe af og fordybe dig i en god bog uden at blive forstyrret.

Du kan lave en læsekrog på uendeligt mange måder. Det kan være din yndlingslænestol, et hjørne i sofaen eller en stak puder i hjørnet af stuen.

Der er derfor mange muligheder for at lave en god læsekrog et sted i din bolig, som kan blive dit tilflugtssted, når du trænger til at få et afbræk fra hverdagens stress, ved at slappe af med en god bog eller et spændende blad.

 

Sådan laver du en god læsekrog

En god læsekrog skal først og fremmest være et behageligt sted, med et varmt tæppe og et par bløde puder, hvor du kan sidde mange timer. Der skal helst være bøger eller blade inden for rækkevidde, så din læsekrog indbyder til at du sætter dig med en god bog.

Du kan med fordel indrette læsekrogen med lidt dekoration, så du skaber et hyggeligt hjørne. Det er samtidig vigtigt at hele rummet spiller godt sammen, så du kan slappe godt af. Det betyder fx at der skal være en god farve på den maling du har på væggene og at rummet generelt har et godt udseende. En god måde at starte på, hvis du gerne vil i gang med at indrette en læsekrog på er derfor ved at overveje farven på væggene. Det er fx en fordel med lyse farver, da det skaber et åbent rum. Hvis du mangler lidt ny maling til at indrette din læsekrog kan du finde et stort udvalg hos Malgodt.

 

I hvilket rum er det bedst at lave en læsekrog?

Hvilket rum, der er bedst for dig at lave en god læsekrog i, kommer meget an på din bolig og hvem du bor sammen med.

Det er en klar fordel, hvis du placerer læsekrogen væk fra fjernsyn, radio eller andet støj, der kan forstyrre hvis du sidder og læser. Alt efter hvor mange I bor i din bolig, er det forskelligt hvor meget støj der kan være, og det er vigtigt at tænke over placeringen af læsekrogen i forhold til støj.

Det kan fx være du vil have mere gavn af at have en læsekrog i soveværelset frem for stuen, hvis der ofte er et fjernsyn der kører eller familien der sidder og snakker i stuen.

Du kan også lave en læserkog begge steder, så du har en mulighed for at sidde i stuen, men også kan søge ind i soveværelset eller et andet stille rum, hvis du har brug for mere ro.

Posted on februar 5, 2018, 2:28 pm By
Categories: Artikler