3 vigtigste pointer fra The startup checklist

Det er mere populært end nogensinde før at være entreprenør. Det stigende antal entreprenører er en positiv tendens, men det gør også at det kan være svært at få kapital til sin ide, når der er så mange konkurenter. Bogen The Startup Checklist af David S. Rose giver en liste over de 25 vigtigste ting en entreprenør skal huske at gøre. I denne korte artikel vil vi give dig de vigtigste 3 råd vedrørende business angels fra bogen.

1. råd: Få styr på forretningsplanen og test din ide

En Business Angel modtager mange ideer og cases hvert år, og mange bliver kasseret øjeblikkeligt. Dog investerer en Business Angel i mellem fire og otte virksomheder hvert år, og du kan blive en af dem. Udover at du selv skal tro på ideen er det vigtigt at du ved hvordan du tjener penge og har testet din ide. Den bedste øvelse til at finde ud af hvordan du tjener penge er at lave en forretningsplan.

Herefter skal du teste din ide. Det kan du enten gøre ved at bygge en prototype eller forsøge at sælge dit produkt selv. Hvis der er interesse for dit produkt, og du ved hvordan du kan tjene penge er du godt på vej.

 

2. råd: Bestem hvor mange penge du har brug for

Nogle ideer kræver ingen penge til at starte med, nogle kræver lidt penge og nogle kræver mange milliarder. Hvis du kun har råd for lidt penge til lidt småting kan en god aftale se således ud:

Du kan låne op til 50.000 kroner helt uden renter, gebyrer eller afdrag, som du kan bruge til at komme i gang med din virksomhed. Måden, du betaler tilbage på, er ved at afgive 10 % af din virksomhed til din Business Angel. Du hæfter dog personligt for lånet, så kan du ikke betale beløbet tilbage gennem de 10 %, kommer der 10 % rente på lånet. Du har, fra du modtager lånet, 5 år til at tilbagebetale lånet. Der er nok tid til at du kan få succes med din virksomhed.

Hvis du er interesseret i en sådan ordning kan du klikke her.

 

3. råd: Vælg en business angel med erfaring inden for din branche og det rigtige netværk

En god Business Angel har erfaring og et stort netværk, som du vil kan gavn af. Netværk er guld værd og er svært at få bare lige sådan. En Business Angel er derfor en rigtig god måde at komme ud og netværke. Løbende sparring kan også hjælpe dig et skridt i den rigtige retning. Et Business Angel kan  kan være afgørende for, om du kan komme i gang med din virksomhed.

Posted on juni 3, 2017, 3:10 pm By
Categories: Uncategorized