5 klassiske børnebøger som altid er et hit

Mangler du inspiration til den næste bog, som skal læses for børnene? Der er mange klassiske børnebøger, som du kan læse for dine børn. Der findes både gode bøger for de helt små børn, som kun lige er begyndt at finde det interessant at blive læst for og samtidig også bøger for de lidt større børn. I denne liste kan du se 5 børnebøger, som du sikkert kender og som du kan læse for dine børn.

Lotte og Totte

Lotte og Totte bøgerne er en af de mest læste børnebøger, som alle børn elsker. Bøgerne handler om hverdagsting, som børn i alderen fra 2-5 år kan komme du for og derfor elsker de fleste børn historierne.

De kan fx læse om Lotte hos tandlægen, Lotte støvsuger eller Totte klæder sig ud som eksempler på de mange bøger i samlingen.

 

Pippi

Alle børn elsker historierne om Pippi Langstrømpe der er skrevet af den svenske Astrid Lindgren. Historierne handler om Pippi, der ikke er en helt almindelig pige. Først og fremmest er hun stærkeste pige og så bor hun i det flotte hus Villa Villekulla.

Bøgerne blev skrevet i 1940’erne men er stadig nogle af de mest populære børnebøger i dag. Astrid Lindregn har også skrevet mange andre børnebøger som er blevet lige så populære som fx Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Alle vi børn i Bulderby.

 

H. C. Andersen eventyr

H. C. Andersens eventyr er nogle af de bedste historier du kan læse for dine børn. H. C. Andersens eventyr er både sjove, men kan også efterlade en tanke hos læserne. Der findes mange klassiske eventyr, som du garanteret har fået læst som lille, og nu kan læse for dine børn.

Det er fx eventyr som Fyrtøjet, Kejserens nye klæder, Nattergalen, Den grimme ælling samt mange andre. Det gode ved eventyr er at fantasien kan slippes løs, som børn elsker, da det sker i eventyr ikke behøver at være muligt i virkeligheden.

Plet

Plet bøgerne henvender sig specielt til mindre børn i 2-4 års alderen – men her er de også nogle af de bedste bøger. Plet bøgerne fortæller om den lille hund Plet, som oplever lidt af hvert.

Plet bøgerne er også gode til at give et indblik i hundens verden. Hvis I fx overvejer at få en hund, kan I læse bøgerne som en slags forberedelse. Så kan I også få svar på spørgsmål som hvilken hund skal jeg vælge.

I kan samtidig overveje at læse andre bøger om hunde, eller andre dyr, så jeres barn er helt klar til at få en hund.

 

Peter plys

En sidste god børnebogsserie, som du uden tvivl skal læse for dine børn på et tidspunkt, er bøgerne om Peter Plys. Du kan sikkert huske nogle af Peter Plys’ bedste citater som ”Vi skal være venner for altid ikke Plys?”, spurgte Grisling hvortil Plys varer ”endnu længere end det”.

Peter Plys er nogle fantastiske historier der fortæller om den kærlige bjørn, der lever livet på sine egen unikke måde i hundredemeterskoven. Samtidig stifter vi også bekendtskab med Tigerdyret, Æsel, Ugle, Kænguru sammen med Kængurubarnet og ikke mindst Ninka Ninus.

Posted on oktober 31, 2017, 8:24 am By
Categories: Artikler