Brug din smartphone eller iPad som bog

Den fysiske bog har de seneste år fået konkurrence af mulighederne for at læse på mobil og tablet, ved brug af forskellige applikationer eller hjemmesider. Mange danskere kan godt lide muligheden for altid at have en bog med sig, uden at bogen vejer tungt i tasken, og det er derfor blevet mere populært at læse bøger digitalt.

E-bøger stormer frem

Der er i dag, mange forskellige applikationer, der gør det muligt at læse bøger på din smartphone eller tablet. Samtidig med udviklingen af smartphones, er der sket en udvikling i hvor gode muligheder der er, for at læse bøger, på vores mobiler.

I dag bruger vi næsten vores mobil til alting, og det er derfor også naturligt, at der er kommet bedre muligheder, for at læse bøger på vores mobiler. Samtidig er skærmene på smartphones større i dag, som også gør det oplagt, at bruge mobilerne som læseplatform.

Der er forskellige måder at tilgå bøgerne, nogle steder betaler du pr. bog du gerne vil læse, mens der ved nogle applikationer betales et fast beløb om måneden, som giver fri adgang til alle bøgerne.

Bibliotekerne er også ved at komme med på bølgen med e-bøger. Hos Danmarks Biblioteksforening, skriver de, at der er mulighed for at låne e-bøger med din smartphone. På den måde følger bibliotekerne, den udvikling, der har været i gang i mange år.

 

Perfekt til rejsen

En af fordelene ved e-bøger, frem for den fysiske bog, er at de er perfekte at have med, når du skal ud og rejse. Når du har bøgerne på din smartphone eller en tablet, slipper du for at slæbe bøgerne med, og du opnår derved hurtigt en lettere bagage.

Du kan derfor nemt have mange bøger med dig, uden at det giver ekstra vægt i kufferten. Det er dog vigtigt at have downloadet bøgerne inden rejsen, hvis du fx skal du at flyve, hvor du ikke har internetforbindelse.

En anden fordel ved e-bøgerne, er også at du kan bestille en e-bog og så have den på din computer, tablet eller mobil få minutter efter. Du slipper dermed for at skulle tage ud og købe bøgerne, eller vente på graft fra en webshop.

Der er selvfølgelig en lille fare ved kun at have e-bøger med, hvis nu mobilen eller skærmen skulle gå i stykker, og du derfor pludselig ikke har mulighed for at læse. Heldigvis er der dog, de fleste steder, gode muligheder for reparationer af iPhone.

 

Mange foretrækker stadig den fysiske bog

Selvom e-bøgerne er blevet læsemetode for mange, er der dog stadig mange danskere, der foretrækker at sidde med en fysisk bog i hånden. Vi har derfor ikke helt farvel til den klassiske bog, som vi kender den.

Men mange køber deres fysiske bog gennem netbutikker, grundet den stigende net-handel de sidste 10 år, og den fysiske boghandel med fysiske bøger er derfor under konkurrence, ligesom mange andre fysiske butikker.