Få styr på bogsamlingen, før du flytter

Bøger er for mange en fantastisk opfindelse, fordi det er en verden, hvor man kan leve sig ind i nogle helt andre universer, blive klogere på faktuelle ting eller læse spændende beretninger. Her findes en samspil mellem forfatterens og læserens egen fantasi med billeder i hovedet, og det gør oplevelsen til noget ganske særligt.

Rigtig mange har dog også en enorm bogsamling stående, som på den ene side ikke bliver brugt så ofte, men som på den anden side heller ikke skal smides ud. Særligt under flytning kan det være et svært valg, hvad der skal ske med bøgerne, men denne artikel vil give dig nogle bud på, hvad du skal gøre med din bogsamling, når du skal flytte.

Først og fremmest skal du selvfølgelig finde det rigtige hjem, når din gamle bolig skal sælges. Her kan det være en fordel at hyre en dygtig boligadvokat, som hjælper dig godt på vej i nogle ellers tunge processer. Boligadvokaten kan også hjælpe med at rådgive dig om, hvad din bogsamling betyder for et eventuelt salg.

Læs mere om boligadvokater og find en erfaren en af slagsen på denne hjemmeside.

Ryd ud i tingene

Selvom bogsamlingen måske er rigtig stor, og hver bog har en bestemt historie, så er det måske ikke altid, at det hele er værd at gemme. I en stor bogsamling vil der ofte være nogle bøger, som ikke rigtig har den store betydning, og som ligeså godt kan komme væk, så det giver plads til nogle nye, som garanteret er på vej.

De gamle bøger kan formentlig sagtens bruges andre steder, fx på diverse loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. På den måde styrker du også samvittigheden lidt, fordi du gør en god gerning, imens du får ryddet ud i dine egne ting.

Sæt dem i system

Ligesom med mange andre samlinger, så er det en kæmpe fordel, hvis du sætter dine bøger i system. Det gør sig særligt gældende, når du skal flytte, fordi det ellers kan blive lidt af en opgave at få styr på bøgerne, når de igen skal pakkes ud. Gør dig selv den tjeneste at pakke dem rigtigt ned og sætte dem i et system, så du ikke er i tvivl om, hvor de hører til. Særligt ved en stor bogsamling vil det være en stor fordel.

Find den perfekte placering

Det kan både være en smuk detalje eller en forstyrrende gang rod, når en bogsamling står midt i et hjem. Derfor skal du selvfølgelig overveje den helt rigtige placering til din samling, når du skal flytte ind i dit nye hjem. Placeringen skal ikke give dig hovedpine, hver gang du ser den, men den skal have en naturlig plads.

Posted on maj 20, 2017, 8:52 am By
Categories: Artikler