Læsning i den digitale tidsalder

Der er ingen tvivl om, at vi lever i en tid, hvor det at læse bøger er ved at blive populært igen. Danskerne er igen begyndt at begrave sig i spændende krimier, episke eventyr og romantiske noveller. Forfattere som Jussi Adler Olsen, George R.R. Martin og E.L. James har i den grad vækket vores fantasi.

Men det er ikke gammeldags tunge bøger, vi sidder med i dag. Nej, det er digitale udgaver af bøgerne, der er downloadet til vores smartphones, tablet og e-bog læsere. Slut med trætte arme, fordi man sidder med en moppedreng af en hardbackbog i sengen. At man kan låne e-bøger via bibliotekets hjemmeside, gør det jo bare endnu nemmere, da man slipper for at skulle ud af døren.

Men det er ikke kun e-bøger, der har gjort sit store indtog. Lydbøger er også blevet in igen. Men forskellige abonnement services kan man få fri adgang til tusinder af fantastiske bøger, som man kan lytte til når man vil og hvor man vil. Det eneste der kræver er en smartphone eller tablet.

At de fysiske bøger er på vej ud, er måske en smule trist, men at flere danskere er begyndt at læse bøger igen er en herlig ting.

Posted on maj 15, 2017, 3:42 pm By
Categories: Artikler