Smid de unødvendige digitale apps og læs dig gladere

Vi lever i en digital tidsalder. Det er ikke til at komme udenom. I løbet af de seneste fem år har udviklingen været mere eksplosiv end nogensinde før. Vi bruger mere tid før skærme end nogensinde. Helt nye industrier opstår alene på baggrund af teknologisk udvikling.

Udviklingen er bestemt ikke en dårlig ting, men det er som, at gamle og klassiske dyder stille og roligt er ved at miste sit greb i den danske befolkning. At sætte sig roligt ned med en bog er en af disse dyder. Læs videre i der følger og få inspiration til, hvordan du kan kombinere aktiviteter fra den digitale tidsalder med de klassiske dyder som at læse.

Køb en smartphone med en stor skærm

Det lyder lidt som et paradoks, at du skal investere i mere teknologisk udstyr, når det netop er det, der er hele diskussionen. Men ved at købe en telefon med større skærm får du meget bedre forudsætninger for at læse på din telefon.

Der er rigtig mange muligheder for at downloade bøger på internettet, og eftersom du altid har din telefon med dig, er det en gylden mulighed for at begynde at læse mere i din hverdag. Hvis du allerede har en telefon med en stor skærm, men skærmen eller andre features desværre er i stykker, kan du i stedet for at købe en ny spare penge ved at Google ”skift selv iPhone reservedele derhjemme”, for derefter at blive guidet gennem, hvordan du kan reparere din telefon. Klik her hvis du vil have en oversigt over mulige reservedele.

Sluk din telefon

Hvis det med at læse på din telefon ikke fungerer for dig, bør du overveje helt at holde mobilfrie perioder. Det kan for eksempel være en regel om, at du ikke må have telefonen tændt mellem 20-22 derhjemme. Når telefonen ikke er tændt, er der langt større sandsynlighed for, at du i stedet sætter dig med en bog.

Selv hvis du er i gang med at læse, er det meget forstyrrende, hvis du hele tiden kan se, at din telefon lyser. En anden fordel ved dette tiltag er, at du får en meget bedre nattesøvn. Det er videnskabeligt bevist, at du sover meget bedre, hvis du ikke har været foran en skærm lige inden, du skal til at sove. Det har noget at gøre med, at hjernen forbinder lyset fra en skærm med lyset fra solen, og derved stadig tror det er dag.

Hvis du vil gå ’all-in, kan du overveje helt at droppe smartphonen. Der er begyndt at komme en tendens til, at folk gerne vil have en mere primitiv telefon. Nokia er for eksempel begyndt at få succes med at sælge deres gamle, klassiske modeller.

Der er så meget at vinde ved at læse i løbet af dagen, så selvom det sikkert lyder skørt, skal du virkelig overveje de ovenstående tiltag.

Posted on august 1, 2017, 2:21 pm By
Categories: Artikler