The Roommate Book- Sådan finder du og lever med en roommate

Flere og flere unge danske studerende vælger at flytte i en lejlighed, der bliver delt med en eller flere roommates – ofte folk man slet ikke kender. Denne nye boligkultur er opstået på baggrund af mangel på studieboliger og skyhøje priser for boliger i de større danske studiebyer. Men måske er det slet ikke så tosset en idé at flytte sammen med andre mennesker, når man skal starte på et helt nyt kapitel i sit liv med en ny uddannelse langt væk fra familie og venner. Men hvordan får man fingrene i en lejlighed, og hvordan vælger man den rette roommate? Svaret på det spørgsmål besvarer vi her i artiklen på baggrund af Becky Murphy Simpsons bog “The Roommate Book”

Forventningsafstem med dig selv først

Du skal først og fremmest spørge dig selv, om du er i stand til at bo med et andet menneske, som du muligvis slet ikke kender? Selvom det på papiret lyder som en god idé, er det ikke sikkert, at den virker i praksis. Hvor villig er du selv til at gå på kompromis med forskellige ting, og hvilke forventninger har du til en kommende roommate?

Lejlighedsjagten

Som om det ikke er udfordring nok at finde den rette roommate, så skal lejlighedsjagten overstås først. Du skal beslutte dig for, om du vil eje eller leje. Rigtig mange studerende vælger at leje en lejlighed, da der ikke er økonomisk råderum til at købe en lejlighed – endnu. Omkring studiestart i henholdsvis sommer og vintermånederne kan det være utrolig svært at finde en lejlighed i eksempelvis Aarhus og København. Brug ikke kun de velkendte online boligportaler, men også dit netværk. Du kan med fordel også kontakte boligselskaberne udenom de mange online portaler, da dette kan være med til at skille dig ud fra mængden.

Når du skal finde en lejlighed, er det utrolig vigtigt, at denne er delevenlig, så du har de størst mulige chancer for at finde en roommate. Tænk gerne kreativt, hvis lejligheden ved første øjekast ikke virker delevenlig.

Find en roommate

Når du har fundet lejligheden, er det tid til at finde en roommate. Når du har et ledigt værelse, kan du slå dette op på denne online portal, som giver værelsessøgende danskere mulighed for at finde frem til din lejlighed – forhåbentligt. Det er utrolig vigtigt, at du ikke blot vælger den første og den bedste, som viser interesse for dit værelse. Du skal blandt andet vurdere, om I har de samme forventninger til at skulle bo sammen, så det bliver så gnidningsfrit som overhovedet muligt. Vælg også gerne en roommate, hvor I har fælles interesser, hvad end det så er i forbindelse med studie, eller om I blot kan lide at drikke den samme slags øl, når I er byen.

 

Posted on juni 30, 2017, 10:29 am By
Categories: Artikler